BRENG EEN VIRTUEEL BEZOEK AAN ONZE DIERENARTSENPRAKTIJK TE ZOERSEL

Wachtzaal

Omdat wij het voor u en uw dier zo aangenaam mogelijk willen maken, werken wij met gescheiden consultatie-ruimtes. Wij hebben aparte ruimtes voor uw hond, kat en zelfs voor de kleine knagers.

Consultatieruimte honden

In deze consultatieruimte, de grootste van de twee, worden de meeste consultaties gehouden.

Consultatieruimte katten

De tweede consultatieruimte wordt niet alleen gebruikt voor consultaties maar doet ook dienst als operatiekamer en daarnaast worden er ook echo’s en radiografieën genomen.

Echografie

Aan de hand van een echografie krijgen we een inwendig beeld van het lichaam, zodat we de zones waar zich een probleem voordoet beter kunnen bekijken (nieren, baarmoeder, lever, prostaat, …). Het toestel werkt via het principe van geluidsgolven die zich door het lichaam verplaatsen en worden weerkaatst na botsing op diverse structuren. De teruggekaatste golven zorgen ervoor dat we een beeld krijgen van wat er zich in het lichaam afspeelt. Echografie wordt veel gebruikt voor drachtdiagnose, het vroeg detecteren van tumoren in de buik- en borstholte, hartproblemen, blaasproblematiek enzovoort.

Radiografie

Bij een RX- of röntgenonderzoek wordt gebruik gemaakt van X-stralen om bijvoorbeeld delen van het skelet beter te bekijken. Via de RX-foto kunnen we dan de aard, grootte en plaats van een afwijking vaststellen. In de praktijk werken we met een digitale ontwikkelaar. Hierdoor verkrijgen we een betere beeldkwaliteit en kunnen onze beelden gemakkelijk worden opgeslagen en doorgestuurd naar collega’s.

Microscopisch onderzoek

Onze praktijk beschikt over een microscoop waarmee we huid- en bloedsamples kunnen analyseren. Ook oorstaaltjes worden hier onder de loep genomen. Op deze manier komen we vaak snel tot een diagnose en kunnen we op korte termijn in de juiste richting beginnen behandelen.

Operaties

Een operatie kan zowel preventief, diagnostisch als therapeutisch zijn. Zo moeten we soms bij vrouwelijke dieren de eierstokken (met/zonder baarmoeder) en bij mannelijke dieren de testikels verwijderen ter preventie van o.a. de voortplanting. Het nemen van darmbiopten zorgt er dan weer voor dat we tot de diagnose van een bepaald ziektebeeld kunnen komen. Ten slotte moeten soms lelijke vechtwonden gehecht worden, vreemde voorwerpen uit het darmstelsel verwijderd worden of enkele tanden worden getrokken. Dit zijn enkele voorbeelden van operaties die therapeutisch kunnen zijn.

Voor de echt gespecialiseerde operaties verwijzen we u graag door naar één van onze collega’s.