Rondleiding 2017-12-18T15:39:36+00:00

BRENG EEN VIRTUEEL BEZOEK AAN ONZE DIERENARTSENPRAKTIJK TE ZOERSEL

Wachtzaal

Omdat wij enkel op afspraak werken, hoeft u eigenlijk nooit lang te wachten. In onze wachtzaal kan u uw tijd aangenaam doorbrengen. U vindt er heel wat informatie specifiek voor de ‘baasjes van huisdieren’, evenals staaltjes en een weegschaal om het gewicht van uw dier te controleren.

Consultatieruimte 1

In deze consultatieruimte, de grootste van de twee, worden de meeste consultaties gehouden.

Consultatieruimte 2

De tweede consultatieruimte wordt niet alleen gebruikt voor consultaties maar doet ook dienst als operatiekamer en daarnaast worden er ook echo’s en radiografieën genomen.

Echografie

Aan de hand van een echografie krijgen we een inwendig beeld van het lichaam, zodat we de zones waar zich een probleem voordoet beter kunnen bekijken (nieren, baarmoeder, lever, prostaat, …). Het toestel werkt via het principe van geluidsgolven die zich door het lichaam verplaatsen en worden weerkaatst na botsing op diverse structuren. De teruggekaatste golven zorgen ervoor dat we een beeld krijgen van wat er zich in het lichaam afspeelt. Echografie wordt veel gebruikt voor drachtdiagnose, het vroeg detecteren van tumoren in de buik- en borstholte, hartproblemen, blaasproblematiek enzovoort.

Radiografie

Bij een RX- of röntgenonderzoek wordt gebruik gemaakt van X-stralen om bijvoorbeeld delen van het skelet beter te bekijken. Via de RX-foto kunnen we dan de aard, grootte en plaats van een afwijking vaststellen. In de praktijk werken we met een digitale ontwikkelaar. Hierdoor verkrijgen we een betere beeldkwaliteit en kunnen onze beelden gemakkelijk worden opgeslagen en doorgestuurd naar collega’s.

Microscopisch onderzoek

Onze praktijk beschikt over een microscoop waarmee we huid- en bloedsamples kunnen analyseren. Ook oorstaaltjes worden hier onder de loep genomen. Op deze manier komen we vaak snel tot een diagnose en kunnen we op korte termijn in de juiste richting beginnen behandelen.

Operaties

Een operatie kan zowel preventief, diagnostisch als therapeutisch zijn. Zo moeten we soms bij vrouwelijke dieren de eierstokken (met/zonder baarmoeder) en bij mannelijke dieren de testikels verwijderen ter preventie van o.a. de voortplanting. Het nemen van darmbiopten zorgt er dan weer voor dat we tot de diagnose van een bepaald ziektebeeld kunnen komen. Ten slotte moeten soms lelijke vechtwonden gehecht worden, vreemde voorwerpen uit het darmstelsel verwijderd worden of enkele tanden worden getrokken. Dit zijn enkele voorbeelden van operaties die therapeutisch kunnen zijn.

Voor de echt gespecialiseerde operaties verwijzen we u graag door naar één van onze collega’s.

Voorraadruimte voeding

Deze kamer gebruiken we als opslagruimte voor dierenvoeding. In onze praktijk kan u terecht voor het afhalen van gespecialiseerde voeding voor uw huisdier.

Hospitalisatie

In deze ruimte kunnen de dieren rustig ontwaken na een operatie of verblijven wanneer ze te ziek zijn om thuis te blijven. Deze kamer is via een glazen deur verbonden met de rest van de praktijk zodat we de dieren constant kunnen observeren. Bovendien beschikt deze ruimte over een apart verwarmingssysteem zodat onze patiënten het nooit koud hebben. In deze ruimte staat tevens een webcam wat ons toelaat ook van op andere plaatsen de gehospitaliseerde dieren in het oog te houden.

Labo

In ons kleine labo wordt al het operatiemateriaal bewaard en steriel gemaakt, zowel voor als na gebruik ervan. Hier staat ook een microscoop om huid- of bloedsamples te onderzoeken. Deze ruimte kan verduisterd worden en doet ook dienst als donkere kamer voor het ontwikkelen van radiografieën.